Inspirert av Erwin Olaf. Foto: Trond Edvard Ekroll Arnolds bølgebilde betraktes av erfarne bildekritikere. Foto: John Colbensen Møte med Magnar Fjørtoft. Foto: Trond Edvard Ekroll

Hvert år samles flere tusen fotointeresserte i Kristiansund. I en knapp uke blir det avholdt workshops, utstillinger, foredrag og mye mer fotorelatert program. Med Morten Krogvold i spissen har denne fotofestivalen blitt mer og mer synlig i verden. Hvert år kommer stadig sterkere fotonavn med, og festivalen får mye skryt verden rundt for sin intime atmosfære.

I år besøkte i alle fall 4 stk. fra fotoklubben denne festivalen. Arnold reiste opp torsdag 5. mai, mens Trond Edvard, Monica og jeg (John) dro oppover tidlig fredag morgen. Det tar litt mer enn 2,5 timer å kjøre opp til Kristiansund, men med et slikt hyggelig reiseselskap gikk tiden fort. Vi ankom festivalen, og dro rett på utstillingen nærmest parkeringsplassen vår. Pussig nok var dette også utstillingen der vi kunne se tre av Skodje Fotoklubbs medlemmers bilder henge på veggen. Anledningen er at Arnold, Trond Edvard og Monica ble plukket ut med hvert sitt bilde til å bli presentert i Årboka til NSFF. Ikke dårlig at klubben ble så sterkt representert!

 

 

Vi så mange flotte og mange rare fotoutstillinger. Undertegnede var spent på utstillingen til flere, Vee Speers, Erwin Olaf, og ikke minst den litt spesielle fra Chin Chin Wu. Naturfoto var det særs lite av, en relativt liten utendørsutstilling var det som var å se av den type foto. Utstillingene gikk mest på dokumentarfoto. Sort/hvitt bilder som dokumenterer livet fra gammelt av og opp til våre dager. Vi var vel enige om at dette ikke ga noen inspirasjon egentlig... Fotografier fra de største profesjonelle fotografene slo oss ikke i bakken. Vi ble vel mer stående som spørsmålstegn, og jeg tenkte som så at kunst er et definisjonsspørsmål...

Timene renner fort når en går rundt slik og ser på bilder. Vi møtte Magnar Fjørtoft, og tok en prat med ham. Her ble det mer eller mindre avtalt at vi skal få til en workshop i september. Vi må finne en helg, lørdag og søndag, så spikrer vi dato for dette, og så kan vi glede oss.

Inntrykkene sitter igjen etter turen. Flere bilder ligger fortsatt på netthinnen, og det må jo bety at bildene har hatt en virkning? Neste år satser vi på å få med flere på en slik tur. Jeg kan bortimot garantere at jeg skal opp i alle fall. Er der flere? :)

Tekst: John Colbensen