På vei mot messehallen.

Martin og jeg (i bakgrunnen) ved utstillingen til Orsolaya Haarberg.

Et svindyrt måltid...

Egil og Canon.

May Iren på Operataket.

Fotomessen ble i år arrangert for sjette gang. Tidspunktet var første helgen i mars, og vi var seks medlemmer som dro nedover: May Iren, Aleksander, Martin, Egil, John og jeg.

Målet til Fotomessen er å skape en naturlig møteplass for fotoentusiaster fra hele landet. I dagens samfunn er amatørfotografen hvem som helst. Alle har et kompaktkamera, digitalkamera og/eller et mobilkamera. Fotomessen byr blant annet på utstillinger og foredrag, og visjonen er å bli en av de ledende messene i verden innen bildekommunikasjon.

Når man først drar til Oslo kan det jo være greit å bruke hele helgen der, så fire av oss tok flyet fra Vigra allerede fredag morgen. Vi sjekket inn på Thon Hotel Astoria, et hotell som ligger midt i smørøyet med gangavstand til det meste. I nydelig vårvær var det deilig å bare rusle rundt i byen, se på folkelivet og nyte tilværelsen :) Senere på dagen møtte vi dessuten Daria for å diskutere workshopen litt nærmere. Det ble en rolig dag, og etter å ha spist sen middag på en av byens kinarestauranter, tok vi kvelden for å lade opp til messa.

Lørdag var det tidlig opp igjen for å ta toget til Lillestrøm. Et enormt messeområde med bare foto...utstyr, utstillinger og foredrag...timene ble mange. Messa har noe for de fleste, men Nikonstanden var kanskje en av de mest populære...det var flere som bare måtte teste forskjellig der... ;) I tillegg til å se på diverse utstyr og bøker, så fikk vi også med oss foredraget til Tom Schandy, naturfotografen som reiser verden rundt på jakt etter blinkskudd av ville skapninger...det må vel kunne kalles en drømmejobb... :) Vi fikk se utstillingen “Ville blikk”, bilder som publiseres i artikler og bøker, både i Norge og resten av verden. Av de andre utstillingene husker jeg best de fantastiske naturbildene til Orsolaya Haarberg, men der var mye annet bra også.

Etter å ha sett det meste som var å se, dro vi tilbake til Oslo. Litt fotografering, prat, avslapping og en rask dusj, så var vi klare for en kveld på byen sammen med Daria og min søster...god mat og drikke og hyggelig selskap gjorde sitt til at det ble en herlig kveld :)

Søndag spiste vi sen frokost, før vi sjekket ut av hotellet og dro til Gardermoen. Det var en trøtt gjeng som satte seg på flyet hjem etter en veldig kjekk helg i hovedstaden :)

Mye av poenget med slike turer er det sosiale og det å bli bedre kjent med hverandre. Vi var bare seks denne gangen, men kanskje blir vi flere neste år? Turen kan i alle fall absolutt anbefales :)

Mer om fotomessen finner du her.

Foto: John Colbensen Tekst: Monica Vatnehol

 

 

Årets festival er i gang, og fotoklubben er på plass i Kristiansund med vår aller første Nordic Light utstilling :)

Hilde og mannen reiste oppover mandag ettermiddag, og etter iherdig jobbing kom utstillingen på plass. Plassering av bildene var bestemt på forhånd, men det viste seg at veggene var litt annerledes enn vi trodde, så det ble nødvendig med litt improvisering... Resultatet ble imidlertid en utstilling vi kan være stolte av. Tusen takk for innsatsen til dere to :)

Bildene blir hengende til 6. mai og er vel verdt et besøk.

Se mer om utstillingen og Nordic Light her og her.

Foto: Hilde Sørdal Tekst: Monica Vatnehol

"The End"

Klubben kan igjen gratulere John med en strålende konkurranseplassering.

Det var en overrasket og glad John som i går fikk beskjed om at han har tatt UPI gullmedalje og pokal i Skandinavisk Fotomästerskap 2012, og dermed kan kalle seg skandinavisk mester i fargefoto :)

142 fotografer fra Sverige, Danmark og Norge deltok i det første skandinaviske fotomesterskapet på 50 år. 1012 bilder ble sendt inn, og fra Norge var det John og Charlotte D. Carlsen fra Tønsberg Kameraklubb som hevdet seg. En sterk prestasjon som de begge kan være stolte av, og kanskje kan vi andre la oss inspirere? :)

I tillegg til vinnerbildet fikk John også tre antatte bilder i kategorien sort/hvitt og et antatt i farge.

Mer om konkurransen og resultatlisten finner du her og her.

Foto: John Colbensen Tekst: Monica Vatnehol

Fredrik Lübbe "Pure"

Paul Grøtt "Tempo"

Trond Edvard Ekroll "Footloose"

Skodje fotoklubb skal stille ut 10 bilder under Nordic Light International Festival of Photography 2012. Denne vert arrangert i Kristiansund i slutten av april.

Med utgangspunkt i ei intern fotokonkurranse der det kom inn 40 bidrag , er det no plukka ut 10 bilder som skal representere klubben i Kristiansund. Bilda vert printa ut i A3-format og ramma inne. Saman med ein kort presentasjon av klubben, skal dei henge utstilt frå 24. april til 6. mai. Dette er ei flott anledning til å få presentere klubben og nokre av dei mange flotte bilda som medlemmane står bak.

Dei ti som er valde ut til å representere Skodje fotoklubb denne gongen er: Geir Jartveit - Edderkoppen, Kenneth Enstad - Natt ved Brusdalsvatnet, Fredrik Lübbe - Pure, May Iren Flem - Where to? Paul Grøtt - Tempo, Marianne With Nor - Våkent blikk, Trond Edvard Ekroll - Footloose, Monica Vatnehol - Skyer, John Colbensen - Dodging drops, Sunniva Longva - Broen.

May Iren Lorgen Flem sitt bilde "The Dukes dinner" gjekk til topps i klubbkonkurransen i april.

Marianne With-Nord; Apples4you

Monica Elise Vatnehol; Delicious

På medlemsmøtet 12.april var vi ca. 40 medlemmer som møtte opp. Programmet vart litt annleis enn opprinneleg tenkt, ettersom John måtte til Oslo i jobbsamanheng denne dagen. Temaet «Bruk av lys i naturen», vert derfor sett opp på maimøtet - og før den tid håper vi at det har kome på plass solskjerming på musikkrommet!

Klubbkonkurranse MÅLTID

Kvelden starta med at Håvard gjekk gjennom dei 16 bilda som var innleverte til konkurransen med tema Måltid. Denne gongen var det mange som på førehand hadde kommentert bilda i galleriet. Dette hadde Håvard tatt utskrift av og han oppfordra oss til å seie litt meir i forhold til ros og ris som hadde kome. Svært positivt at medlemmane kjem med kommentarar; både i galleriet og på møtet. Det er dette vi lærer av!

Etter ein pause vart det avslørt kven som hadde sanka flest poeng denne gongen. Og dei tre første plassane gjekk til May Iren Lorgen Flem med The Dukes dinner, Marianne With Nor med Apples4you og Monica Vatnehol med Delicious.

NORDIC LIGHT utstilling

Neste post på programmet var Arnold som presenterte ni av dei ti bilda som skal representere Skodje fotoklubb under Nordic Light fotofestival i Kristiansund i slutten av april. Her har det vore ei intern klubbkonkurranse der 40 bilde kom inn. Styret har plukka ut ni bilder og det tiande vart valt av dei frammøtte på klubbmøtet. Bilda kan du sjå i eiga mappe merka Nordic Light i galleriet, og litt meir om fotofestivelen og dei bilda som er utplukka finn du HER.

TEKNISK KVARTER

Siste del av klubbmøtet var avsett til teknisk kvarter, som vart ganske kraftig utvida tidsmessig denne kvelden. Det kom spørsmål om korleis ein kan lage slideshow i Elements, men ettersom ingen av dei som var tilstades ga til kjenne om dei hadde særleg erfaring med dette, gjekk Arnold i staden igjennom og viste i praksis korleis ein lagar slideshow i Lightroom. Vidare viste han litt av det nye som har kome i Lightroom 4. Denne versjonen er no i salg til ein langt rimelegare pris enn det som programmet har kosta tidlegare. Så fekk vi ein praktisk demonstrasjon av korleis ein skalerer bilde for web i Lightroom, Elements og IrfanView. Nokre av oppskriftene finn du i forumet, - andre finn du i Arnold sitt Lightroomhefte. Til slutt vart det kort vist korleis ein leverer bilde til NSSF si landskokurranse. Der er fristen for levering 15. april.

Elles er no kleda frå Arbiro ferdige. Fleire kasser med ulike klesplagg med Skodje fotoklubb sin flotte logo på er leverte, og Monica held orden på størrelsar, fargar, antal, beløp og innbetalingar.

Foto: John Colbensen Tekst: Monica Vatnehol

Påska er godt i gang for mange, og det er også programmet for påskeøya Runde. Det er imidlertid mange dager igjen, så kanskje kan en tur dit være en aktuell påskeaktivitet? Motivene er mange, og Lundefuglen skal visst også være på plass :)

Programmet finner du i forumet, og her kan du lese mer om det som foregår på øya nå.

Årets Nordiske Fuglebilde
Foto: Geir Jartveit

Premiert bilde fugl
Foto: Geir Jartveit

Premiert bilde kreativt
Foto: Geir Jartveit

Magasinet Natur&Foto har de to siste årene arrangert nordens største naturfotokonkurranse, Nordic Nature Photo Contest. I år deltok 3168 bilder fra fotografer fra 14 land, og i tillegg til Årets Nordiske Naturfotograf, ble det kåret vinnere i åtte forskjellige kategorier.

I fjor vant Geir Jartveit kategorien Årets Nordiske Non-figurative Naturbilde, og vant gjorde han jammen i år også. Med et av sine flotte hegrebilder gikk han helt til topps i kategorien Årets Nordiske Fuglebilde. Det ble også to premierte bilder på Geir. Vi gratulerer :)

Bildene ble bedømt av en jury der den kjente norske naturfotografen Pål Hermansen var juryleder. Øvrige jurymedlemmer var Anders Geidemark fra Sverige, Per Anders Rosenkvist, Tom Schandy og Baard Næss fra Norge, de to siste er redaktører i Natur&Foto.

Se mer om konkurransen og resultatene her

Tekst: Monica Vatnehol

 

Dette er en unik mulighet til å bli med på fotoworkshop med Daria Endresen, Nihil Sth og John.

Påmeldingene har allerede begynt å komme og vi har satt en maksimumsgrense på antall deltagere. Sjekk ut linkene under og meld dere på. Ikke ofte man får slike fotokunstnere på besøk :)

Daria Endresen
Nihil Sth
John Colbensen

 

For en stund siden gratulerte vi Marianne med en flott 4.plass hos Øyeblikk, en nettside som arrangerer to fotokonkurranser i måneden.

Tema denne runden var Reise, og da gikk Marianne like godt helt til topps. Hun har deltatt i fire runder, og på de rundene har hun tatt to fjerdeplasser og nå altså en førsteplass. Vi gratulerer igjen :) Her kan du se resultatene fra forrige runde hos Øyeblikk, og her kan du se innlegget i bloggen til Marianne.

Foto: Marianne With Nor Tekst: Monica Vatnehol

Tekst og foto: Grete Janne Pettersen

 

Målet denne gangen var Ålesund og Slinningsbua.

Det var en liten gjeng på ca 10 stk som tok turen i dårlig vær. Det blåste en del og så var det småyr/regn. En av de som var med på turen, fikk lua blåst på sjøen, så litt action ble det ;)
Vi fikk ikke anledning til å komme inn i bua for å ta bilder. Var visst fordi vi var en gruppe sammen. Hadde vi vært alene, en og en, så hadde vi fått lov å komme inn.
Gode klær og godt humør, mange bilder ble det og så får man kose seg med redigering inne i varmen etterpå :)