Siste torsdagen i oktober 2016 var viet hovedsakelig til at de tre ganske ferske medlemmene i klubben, Emayvan Kanesamoorhty, Rune Blindheim Slyngstad og Peter Elias Hoddevik, skulle vise bilder og fortelle om bildene sine. I tillegg fikk de fremmøtte aktuell informasjon, og månedens bilde ble presentert.

Ca 30 interesserte medlemmer møtte i Jentekolonien for å se bilder presentert av noen av våre yngste og ferskeste medlemmer. Foto: Arnold Hoddevik

Emayavan var først ut. Han hadde en allsidig fremvising av bilder, mellom annet fokusstabling i makrobilder, natur- og landskapsbilder, noen morsomme montasjer, kreativ dobbeleksponering både i kameraet og i bildebehandlingsprogram, slående bilder fra bryllup, mellom annet med kreativ bruk av bevegelse og blits. Han viste gatefoto fra Bergen og fotovandring i Ålesund med spennende linjer på bygningsfasader.

Misty. Foto: Emayavan Kanesamoorthy

Emayavan liker gjerne å eksperimentere med lange lukkertider, f.eks. i landskap. Han prøver ofte å være kreativ, for å skape bilder som er litt annerledes. Han snur og vender på bilder, og utnytter speilinger på en kreativ måte.

Rune har gått på naturfotolinje, og har prøvd forskjellige typer foto, men liker best naturfoto og landskap. Bilde av lundefugl og fossestryk var gode eksempler. Rune viste også flere gode villdyrbilder. Lundefuglen er morsom og artig å jobbe med. Han liker også is med sine mange formasjoner, spennende lysforhold og perspektiver. Han gleder seg til mulighetene som kommer nå. Der er så mange flotte detaljer.

Old unloading wharf. Foto: Rune Blindheim Slyngstad

Skodde i landskapet, gjerne med måneskinn er også fantastisk vakkert. Lang lukkertid på hav og bølger gir bløte og fine effekter.

Rune liker også makro, og viste noen nydelige insekts- og blomsterbilder. Til slutt hadde han en vakkert komponert lydbildefremvisning med musikk som passet til bildene.

Peter Elias er vår yngste medlem. Han liker veldig godt å fotografere, har blitt fasinert av sort/hvitt, enkle motiver uten for mye rot i motivet. Natur og landskapet er mest spennende. Veier og linjer gir interessante effekter og dybde i bildene. 

Hettemåse. Foto: Peter Elias Hoddevik

Fugler er også morsomt og utfordrende å jobbe med. Det blir ikke så mye av det som andre ting, men liker godt fuglene.

Peter Elias prøver ofte å utnytte speilinger i vann. Når der er bølger i vannet, gir det ekstra liv til speilingene, og det skapes gjerne morsomme figurer og effekter.

Månedens bilde

I dag viser vi månedens bilde. Tema denne gangen var høst. Vinneren av denne runden ble Robert Asprem.

Neste tema blir følgelinjer/ leading lines. .

Aktivitetsgruppa

Klubben har 6-8 personer, som prøver å dra i gang aktiviteter. Neste aktivitet er 26. eller 27. november, muligens her i huset (Jentekolonien). Informasjon kommer. Sist aktivitet var utflukt til Landedalen, ved Dynjafossen. .

Send tips til Thomas eller Liv Inger.

Bildebank

Klubben har avtale med Skodje kommune om å levere 100 bilder i året. Disse bruker kommunen på nettside, i saksbehandling og presentasjoner, m.m. Vi skal også i år levere 100 bilder, og oppfordrer medlemmene til å sende bidrag til klubben, Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..