Foto: Thomas Moltumyr

Foto: Liv Inger Natvik

Foto: Frank Herman Wik


Foto: Liv Inger Natvik


Foto: Ole Bjørn Steinsvik


Foto: Thomas Moltumyr

 

Lørdag 26.05 var vi en fin gjeng på 9 som tok turen til Ona, en liten øy med 17 fastboende som livnærer seg på fiske, keramikk og turisme.

Det er det siste som er grunnen til at vi besøker denne lille øya på romsdalskysten. Ona Havstuer sendte oss en forespørsel i fjor høst om vi kunne tenke oss å ha en salgsutstilling i lokalene deres denne sommeren. Det takket vi ja til, og dro av sted for å se på dette flotte øyriket og lokalene vi skal stille ut bilder i.

Nå skal jeg ikke ta dere inn på detaljer rundt reisen ut dit, men selv i sommersesongen så tar det en stund for å si det slik... Vi tok en halvveis felles lunsj på Øya Pub og Pensjonat på Harøya, og deretter gikk turen videre til Ona hvor vi møtte resten av reisefølget. Spente var vi på om tåken skulle legge en stopper for oss, eller om den hadde lettet såpass at vi fikk tatt noen bilder, for dagen før vi dro ut dit hadde tett tåke stoppa flere ferger i området. Heldigvis så lettet den, og som dere kan se så fikk vi tatt noen bilder.

Etter litt om og men og dårlig mobildekning, så fikk vi omsider sjekket inn på rommene våre, tatt kamerasekken på ryggen og ut for å bli kjent med øya. Det er ett yrende fugleliv på øya, noe vi fant fort ut da det er krykkjer i alle bauger og kanter på denne lille øya. Vi lette høyt og lavt etter fotomotiv, og mange ble foreviget og festet til minnekortene. Etter å ha fotografert i noen timer i små grupper var det på tide å vende nesen til Havstuene til felles middag disket opp av Ingebjørg Sporstøl. Vi var skjønt enige om at dette smakte himmelsk, og tok oss en skål på det! Takk Ingebjørg for fantastisk god middag!

Middagen over, ut å ta mer bilder! Etter det vi så da vi satt og spiste middag så skulle det nok bli en fin solnedgang denne kvelden, og vi var så heldige å få inngang til fyret også! Så, noen av oss tok turen dit for å ta noen bilder innenfra fyret og oppleve utsikten. Undertegnede tok turen helt til topps på fyret og video derifra kan sees på Facebook. Litt vind kan jeg skrive under på at det var...

Etter å ha fått tatt noen bilder, så samlet vi oss igjen rundt midnatt for litt kos og hygge, men Cathrin Flate Reiten hadde andre tanker. Hun hadde nemlig tatt seg bryet med å lage til selskapsleken «ikke lov å le». Først ut var jeg og Synnøve Tveten Broum. Det ble raskt konstatert at jeg ikke er egnet til slike festivitas og tapte med god margin! Men moro var det læll!!

Klokken ble mer og mer, og flere av oss gikk å la seg. Andre derimot var klar for mer foto, og satt oppe og ventet på soloppgangen som skulle være ca klokken 4. Etter en liten «sneekpeek» på bilder som ble tatt, så angrer jeg på at jeg ikke klarte å tvinge opp øynene noen timer til. Men, som småbarnsfar så tar jeg all søvn jeg kan få, og senga var god ;)

Morgenen kom og etter frokost så var vi så heldige å få låne nøkkel til fyret så vi fikk tatt noen bilder til derifra i bedre lys enn dagen før. Mens noen av gjengen var oppe i fyret, satt andre ute og nytte en kopp kaffe. Etter frokost og litt fotografering så var tiden inne for å vende nesen hjemover etter to fine dager på Ona.

Neste gang vi skal ut dit med klubben, er når vi skal henge opp bildene til salgsutstillingen. Bli gjerne med for å se!

Tekst: Thomas Moltumyr