Lørdag den 24 September var 5 ivrige fotografer samlet utenfor Rema 1000 i Åndalsnes. Været var ikkje det beste og det var litt regn i luften. Men vi satte av sted til første stoppested ved Trollveggen. Vi fikk vite at det skulle være en storøvelse en eller annen plass i Romsdalen. Så om vi var heldige kunne vi få litt action bilder. Vi stoppet på en parkeringsplass litt forbi Trollveggen Besøkssenter og gikk ned til elva Rauma. Like etter at vi hadde kommet dit begynte 2 helikopter fra Norsk Luftambulanse, pluss et stort Seaking-Helikopter å fly frem og tilbake i Trollveggen. Dette var virkelig et fantastisk syn! Vi fikk mange flotte bilder av slørete elver og action bilder av helikopterene og Trollveggen.

 

Vi fortsatte turen videre innover til Verma og Øverdalen. Våres kjentmann Bjarne anbefalte å sjekke ut en plass der 2 elver møter hverandre (Ulvåa og Rauma). Det var et mektig syn som møtte oss men problemet var å komme nært nok til å få noen gode bilder. Så vi bevegde oss noen hundre meter lenger opp i dalen og fant en lettere veg ned trodde vi. Med glatte svaberg mange plasser og en foss som brølte ikkje så langt unna, var det meir enn nok utfordrende for mange av oss å komme ned til elven. Men belønningen var noen flotte bilder som man sent kommer til å glemme.

Våres siste stoppested for dagen var Kyllingbrua, som er en av Norges mest kjente steinbruer. Imens Bjarne lagde kaffe i sommerhuset, så tok vi turen ned til Kyllingbrua viewpoint og tok litt bilder. Med kaffe, litt sjokolade og fotoprat i sommerhuset til Bjarne var dette en verdig avslutning på en flott tur.

Tekst og foto: Rune Slyngstad