Siste dagen i september, og medlemsmøte under tilnærmet normale omstendigheter. Det føles bra... 
 
Takk for oppmøte, og takk for et godt møte.
 
Vi var så heldige at vi fikk "knabba" Heidi Mellingen til denne kvelden. Hun hospiterte og overnattet hos søskenbarnet sitt, Bjørn Nedreskodje, noe som gjorde det litt enklere for henne å møte oss.
 
 
Heidi har et aktivt fotoliv, noe vi alle fikk ta del i denne kvelden. Vi fikk være med på reise til regnskogene i Equador og ut til Galapagos via Quito på fastlandet, der hun fortalte om sine opplevelser, samt samfunnsforskjeller som det helt sikkert er vanskelig å forestille seg fullt ut for oss trauste nordmenn. Hun tok oss gjennom regnskogen i et yrende fugleliv, og ut på øyene der hun viste bilder av fuglearter av den meget eksotiske sorten. En av fuglene hun viste frem er faktisk så sjelden at de måtte rapportere den inn som "funn" til myndighetene. Videre viste hun bilder av en rekke arter med Iguaner som finnes på Galapagos. Mener å huske der er 15 forskjellige Iguanarter på øya. Pluss at der er oppdaget en ny art, Rosaiguan, som faktisk er artstruende for de som allerede finnes der.
 
Vi ble vist flotte bilder av Kolibrier av forskjellige slag, Fregattfugler, Blåfotsule, Maskesule, Darwinfinker, Galapagossjøløve, Pingviner og en helt spesiell, liten ugle som jeg dessverre ikke husker navnet på. Og selvfølgelig Iguaner. Artige skapninger som kan omtales som uvante på våre breddegrader.
 
Heidi tok oss videre med på en reise til Kambodsja og Vietnam, der de hadde startet reisen mot Vietnam fra Kambodsja i en elvebåt på elven Mekong. Hun tok oss gjennom de kulturelle forskjellene gjennom hele turen, fra båten, inn mot elvebredden og livet langs. Og helt inn til menneskene og livet de levde på sin sedvanlige måte, videre til storbyen langs elven, og helt til Ho Chi Min City. Det virket å være en veldig kontrastfull reise.
 
 
 
Derifra bar det rett hjem til Hedi's hjemmelagde fotoskjul som hun hadde ønsket seg til burdag av kjæresten sin. Enkelt, funksjonelt og effektivt i forhold til å ta flotte fuglebilder.  Hun fortalte også om prosessen og mail korrespondansen til 10 forskjellige grunneiere for å få tillatelse til å sette det opp, før hun konkluderte med oppføring på riktig sted. Artslivet var gjenkjennelig norsk, men likevel småeksotisk når en kom til rovfuglene (falker) som oppsøkte forplassen. 
 
Vi takker for at vi fikk lov til å være med på denne reisen og at du tok deg tid til oss på Skodje. Vi ønsker deg velkommen tilbake ved en annen anledning
 
Tekst: Rune Lade
Foto: Thomas Moltumyr