Ratman - Gatefoto fra Praha
Foto: John Colbensen

Foto: John Colbensen

Bare ett lite steinkast unna Gomerhuset ligger Jentekolonien på Skodje, plassen hvor vi hadde månedens klubbmøte denne gang.

Agenda for kvelden var foredrag om gatefoto med John Colbensen og konsertfoto med Ole Bjørn Steinsvik.

John var først ut og ga oss innblikk i gatefotoens verden der han gikk gjennom de forskjellige stilartene innen gatefoto, hva som kan være greit å ha i fotobagen og kjente gatefotografer gjennom tidene. Her kan nevnes både Bruce Gilden og Henri Cartier-Bresson, med mange mange flere.

John viste også bilder fra kjente fotografer, så vel som sine egne, så de fremmøtte denne kvelden fikk se noen fantastisk flotte bilder og videosnutter!

https://www.youtube.com/watch?v=w4uUjLt22gE Denne videoen tar for seg noen kjappe tips for den som vil utforske gatefoto på ett ninja-nivå!

Etter pausen fikk vi innsikt i hvordan Ole Bjørn jobber foran, og bak scenekanten. Her fikk vi se mange flotte konsertbilder, og hvordan man kan få blinkskuddene. Noen tips; Studer artisten/gruppa i forkant av eventen, Lær artisten/gruppa å kjenne for å prøve å forutsi hva som kommer til å skje. Lær sangene å kjenne og på den måten vite hva artistene kommer til å gjøre. Lær publikum å kjenne. Føl på stemningen og ha det gøy!

Vi ønsker vel møtt til nytt klubbmøte på Jentekolonien den 27. oktober! Denne kvelden er det 3 fotografer som får vise bildene sine, og månedens bilde vil også bli presentert. Vi snakkes!

Tekst: Thomas Moltumyr