For en stund siden gratulerte vi Marianne med en flott 4.plass hos Øyeblikk, en nettside som arrangerer to fotokonkurranser i måneden.

Tema denne runden var Reise, og da gikk Marianne like godt helt til topps. Hun har deltatt i fire runder, og på de rundene har hun tatt to fjerdeplasser og nå altså en førsteplass. Vi gratulerer igjen :) Her kan du se resultatene fra forrige runde hos Øyeblikk, og her kan du se innlegget i bloggen til Marianne.

Foto: Marianne With Nor Tekst: Monica Vatnehol

Tekst og foto: Grete Janne Pettersen

 

Målet denne gangen var Ålesund og Slinningsbua.

Det var en liten gjeng på ca 10 stk som tok turen i dårlig vær. Det blåste en del og så var det småyr/regn. En av de som var med på turen, fikk lua blåst på sjøen, så litt action ble det ;)
Vi fikk ikke anledning til å komme inn i bua for å ta bilder. Var visst fordi vi var en gruppe sammen. Hadde vi vært alene, en og en, så hadde vi fått lov å komme inn.
Gode klær og godt humør, mange bilder ble det og så får man kose seg med redigering inne i varmen etterpå :)

 

 

Foto: Geir Jartveit
Tekst: Hilde Sørdal

På årets første vårdag var det igjen klart for klubbmøte. På programmet stod gjennomgang av konkurransebilda med tema Glede og/eller Humor. Kveldens bildepresentasjon var det Geir Jartveit som stod for og i tillegg informerte John om "Ting i tiden".

Allereie før klokka var sju var mange fotografar på plass i Gomerhuset. For då var det nemleg høve til å prøve kle som no kan bestillast med Skodje fotoklubb sin logo på. Utifrå interressa å døme, vert det no mange som kjem til å reklamere for klubben, samtidig som dei har fått gode og funksjonelle plagg frå Arbiro.

Då klokka passerte sju hadde over 30 klubbmedlemmer benka seg i amfiet for å sjå og kommentere dei 19 innsende konkurransebilda. Og etter at dei fleste nok hadde gjort seg opp ei personleg meining om bidraga, kunne John presentere juryen sine val. På førsteplass kom Trond Edvard Ekroll med eit utruleg gjennomført bilde av Tommy og Tigern, «The art of the perfect prank». På plassen bak kom Mariannne With Nor sitt bilde «Tulletid» og på tredje May Iren Lorgen Flem med «I'll start tomorrow». Alle spennande og teknisk gode bilde med motiv som traff tema Glede og/eller Humor.

Så var det ein pause med prat om laust og fast og sjølvsagt diskusjonar rundt resultatlista, før Geir Jartveit kunne presentere fem multimediaseriar med naturbilde. Geir er trønder som siste åra har budd på Sunnmøre, og som brukar mykje av fritida si til å ta bilde av dyr og detaljar i naturen. Seriane om lappuglene i Sverige, moskusane i snødrevet på Dovre, hegren som jaktar på frosk, fargar i naturen og kreativt fargespill gjorde verkeleg inntrykk på klubbmedlemmane. Mange gav også tydeleg uttrykk for at dei var imponerte over det som Geir presenterte. Geir la på si side vekt på at ein må tørre å leike seg, eksperimentere og ha det kjekt med fotograferinga. Kanskje vart nokre også freista til ein moskus-safari på Dovre? Og den som vil sjå fleire av Geir sine bilde, finn link til heimesida hans her

Kvelden vart avrunda med introduksjon av ein ny programpost som skal bli fast innslag på medlemsmøta framover. I det som får namnet Teknisk kvarter, kan medlemmane stille spørsmål om ting dei lurer på i forbindelse med fotograferinga. Her bør ein benytte sjansen, enten direkte på møta eller ein kan sende spørsmåla til John eller andre i styret på e-post før møtet.

Neste klubbmøte er torsdag 12. april, - då vert det gjennomgang av konkurransebilda med tema ”Måltid” og John skal snakke om bruk av naturleg lys.

På siste medlemsmøte kom John med nokre påminningar.

Vårens vakraste eventyr; turen til Averøya 27. - 29. april. Det er 18 påmelde til no, fristen for påmelding er 4. mars kl 23:59. Alle medlemmar har fått e-post frå Monica med meir informasjon.

Nordic Light, fotofestivalen i Kristiansund, vert arrangert 24. -28. april. Her skal Skodje fotoklubb stille ut 10 bilder og det vert lagt opp til ei intern konkurranse der styret er jury. Les meir her.

John har fått ein CD med alle bilda som vart antatt i VM for fotoklubbar. Denne Cden kan andre også få låne, les meir her

 

Vi har fått gode priser på klær med logoen vår på. Blant produktene er lue, t-skjorter, hettejakker, fleecejakker og en flott ytterjakke. Er du interessert, så se her. Tilbudet er gyldig til 25.03.12, men vi ønsker å ta opp bestilling snarest mulig :)

God stemning når fotoklubben er på tur :)
Foto: Marianne With Nor
Tekst: Monica Vatnehol

Monica og John i en av bunkersene.

Bjørn og en firbent liten sjarmør ;)

Lett snø i lufta, glimt av blå himmel og hvite bomullsskyer...det så lovende ut da rundt ti medlemmer møttes til utflukt på Bjørnøya søndag formiddag.

Bjørnøya Kystfort ligger på nordenden av øya. Det er rester av et tysk kystbatteri fra 2. verdenskrig, og selv om mye er ødelagt, så fikk vi et godt bilde av hvordan det må ha vært her under krigen. Våpen og annet utstyr er demontert, men skyttergravene og deler av bunkersene er fortsatt ganske intakte.

Været ble gråere og gråere, og fotomessig ble det heller ikke full klaff. Stemningen var imidlertid veldig god, så det ble noen fine timer likevel. Enkelte av oss drar nok tilbake til Bjørnøya, men da blir det nattfoto :)

Fra lefsebakeriet på Verma. Stopp og kjøp lefser på butikken neste gang du kjører forbi. Foto: Arnold Hoddevik

Måltid, eit spennande tema, som gir store muligheter for utfoldelse av kreativ tankegang og skaperevne. Mennesker, dyr, fugler, innsekter, osv spiser hele tida. Tenk på alt fra tilberedning til selve måltidet. Les mer om temaet i forumet

Machu Picchu

Utsikt over Titicacasjøen

Mor og barn
Foto: Olav Hustad
Tekst: Monica Vatnehol

I Peru finnes m.a. byen Machu Picchu, som både er et av Verdens moderne underverker og står på UNESCO verdensarvliste, Olav Hustad var der i høst, og hadde både spennende og eksotiske opplevelser, og møtte mange fantastiske mennesker. Les mer for å se hva de opplevde der.

Det ble også en gjennomgang av konkurransebildene og resultatene fra denne runden. Temaet var bevegelse, et tema for kreativ utfoldelse.

Denne gangen snudde vi om på medlemsmøtet, og startet kvelden med konkurransebildene. Månedens tema var bevegelse, og vinneren ble Kenneth Enstad. May Iren Lorgen Flem ble nr. to, og Monica Vatnehol nr. tre. Bilder og resultatlister finnes i forumet/bildegalleriet.

Etter pausen var det tid for en tur til Peru. Olav Hustad viste bilder og fortalte fra høstens reise bl.a. til Machu Picchu, en førkolumbisk inkaby i fjellet over Urubambadalen i Peru. Byen ligger på omkring 2 200 moh. og står på UNESCOs liste over verdensarven. I en global avstemming som ble avsluttet 6. juli 2007 ble stedet valgt som ett av de moderne underverkene.

Ruinene er meget godt bevart, og anses av de fleste som det fremste symbolet på inkakulturen. Byen ble gjenoppdaget så sent som 24. juli 1911, av Hiram Bingham. Man mener at byen ble grunnlagt av sapa inka Pacahacutec omkring 1440, og at den var bebodd frem til den spanske erobringen av Peru i 1532.

Olav tok oss også med til Titicacasjøen, som ligger i Andesfjellene på grensen mellom Peru og Bolivia. Det er den innsjøen i verden som ligger høyest over havoverflaten, på hele 3812 moh. De 42 kunstige sivøyene i Titicaca, Uros, er dagens største turistattraksjon. De er laget av totorasiv som vokser rikelig ved bredden. Øyene ble anlagt under inkatiden av indianere som ønsket å unnslippe fiender.

Vi fikk dessuten se bilder fra Cusco, Pisac, Ollantaytambo, Aguas Calientes, Puno og Lima. Stedene, folket, naturen, bussturene, toget, kulturen, maten...hele turen må ha vært en hektisk, men fantastisk opplevelse :)

"The look" Foto: John Colbensen

"Autumn Mirror" Foto: Arnold Hoddevik

"Broken" Foto: John Colbensen

NSFF skal i 2012 delta i 2 FIAP biennialer: 16. Nature biennial og 31. Black & white biennial. FIAP er en verdensomspennende organisajon for alle landsorganisasjonene til fotoklubbene. FIAP biennial er en kombinasjon av konkurranse og utstilling, og alle medlemslandene i FIAP kan delta. Det kan dermed sies å være et VM i foto, og NSFF har derfor valgt å kalle vårt bidrag et landslag.

Medlemmene ble før jul oppfordret til å sende inn bilder til landslaget, og to av de som gjorde det med stor suksess var John og Arnold. Begge ble valgt ut til å representere Norge i 16. Nature biennial, og John kom i tillegg med på landslaget til 31. Black & white biennial. Det er to dyktige ledere vi har i klubben :) Gratulerer :)

16. Nature biennial arrangeres av Bodø Fotoklubb og bildene skal stilles ut i Bodø 4-8.april og i Kristiansund under Nordic Light 24-28.april.

31.Black & white biennial arrangeres av Spania og skal stilles ut under FIAP kongressen i Palma på Mallorca 1.-12.september.

Her kan du se bildene som skal være med i 16. Nature biennial, og her ser du de som er med i 31. Black and white biennial.

Tekst: Monica Vatnehol

 

Nasjonalt fototreff blir gjennomført i Bergen i tida 30.05.-03.06. Arrangementet inneheld m.a. landsmøte for NSFF, men masse forskjellige arrangement, som er nyttige og interessamte å delta på. Eg nemner i full fart utflukter, utstilling, foredrag, osv. Eg ser tilbake på arrangementet i Ålesund i 2011 med stor glede.

Du finn meir nformasjon om arrangementet og om invitasjonen på NSFF si side, og i epost frå NSFF. du kan også klikke her for å få meir informasjon.

Meld deg på dette, for her er det mange tips og mykje lærdom.