Roger Brendhagen i aksjon. Foto: Arnold Hoddevik

8. september var det duka for heilkveld med portrettfoto - uten studioblits. Historikk, tekniske forhold, kreativ bruk av kamerainnstillingar og 40 ideear til portrettfotograferinga vart presentert.

Du kan laste ned presentasjonane som vart brukt under møtet. Du finn dei under medlemsmøte i forumet, men kan klikke her for å komme direkte til posten i forumsida.

Foto: Roar Mortensen

Fotoklubben har stor utstilling av foto under Skodjedagane. Du kan kjøpe bøker og bilde, nytte deg av messetilbud og delta på gratis kurs.

Besøk oss på utstillinga. Den som melder seg på kurs i løpet av Skodjedagane, får medlemsskap i klubben for resten av året med på kjøpet.

Du kan kjøpe Norges beste bok om digital foto og den einaste Norske boka om Lightroom til messepris..

Du kan delta på gratis minikurs om fot både laurdag og søndag..

Du finn meir informasjon om dette på utstillinga, så legg turen om fotoklubben si utstilling.

Med fiskeauger er det enkelt å fange seg sjølv. Foto: Arnold Hoddevik

Sjølvportrett er tema for konkurransen i den andre runden av årets fotograf i skodje fotoklubb. Fristen er 30.09. Logg inn på forumet her for å lese meir om temaet.

Portrettfoto er også tema for medlemsmøtet den 08.09., så her kan kanskje vere nokon tips å hente.

Foto: Arnold Hoddevik

Møtet torsdag 8.9. blir spekka med tips og demonstrasjon/øving i å ta betre portrettbilde med enkle midlar.

På grunn av plutselig forfall blir tema denne kvelden litt annleis enn planlagt, men ikkje dårlegare av den grunn.

Du får masse tips om korleis du kan ta dei flottaste portrettbilde med enkle midlar. Kom og sjå og prøv, så blir du overbevist.

Foto: Arnold Hoddevik

Skodjedagane 2011 vert arrangert 10. og 11. september, og fotoklubben deltek med utstilling av bilde og diverse tilbud.

Besøk standen til fotoklubben, og sjekk tilbuda klubben har denne helga.

 

Vi har i snart halvannet år hatt to møter i måneden, hver på to timer. Nå gjør vi en endring på dette. Fra og med neste møte, 8.september, vil vi ha et møte i måneden. Dette møtet vil begynne klokken 19.00 og vare ca. tre timer. Kvelden vil starte med et tema/foredrag, så vil vi legge inn en 20-30 minutters pause, slik at vi kan prate litt løst og fast og dermed skape en mer sosial atmosfære. Kvelden blir avsluttet med gjennomgang av konkurransebilder.

Vi håper at dette vil øke interessen for å komme på møtene, og dessuten er vi rimelig sikre på at dette også vil øke samværet i klubben. For de som ønsker å møtes oftere, så har vi bildefagsrommet på Gomerhuset til disposisjon hver fredag fra kl. 18.00. Legg inn en tråd i forumet om du ønsker å bruke rommet, så kanskje det er flere som blir med :)

Sommer på Alnes. Foto: Monica Vatnehol

22. august var det endelig klart for oppstart i fotoklubben igjen. Oppstarten kom kanskje litt tidlig for mange, for det var bare rundt 15 stk. som møtte opp. Det ble imidlertid en koselig kveld med visning av mange flotte feriebilder. Litt generell info om høsten ble det også, samt oppfordring til å sende inn bilder til Skodjedagene.

Konkurransen med fritt motiv

Moelv Kameraklubb inviterer til nasjonal konkurranse. Konkurransen er godkjent av NSFF, og resultata er poenggivande til NSFF plakettar.

Frist er 1. september.

Les meir om konkurransen her.

Norges nordligaste nasjonale konkurranse

Bodø Fotoklubb inviterer amatører og profesjonelle fotografer fra hele Norge til å delta i Norges nordligste nasjonale fotokonkurranse, Bodø Nasjonal 2011.

Frist er 11. september

Konkurransen har fått NSFF godkjenning, og resultatene er poenggivende i forhold til NSFF plaketter. Les mer om invitasjonen her

Less is more. foto: Arnold Hoddevik

Det er mange fine motiv om sommaren. 13. 7. startar båtfestivalen i Ålesund, like etter er det jazzfestival i Molde, og deretter er det Jugendfest i Ålesund. Sanneleg er det også sommarfest på Giske sist i juli.

Det er ikkje berre festivalar som er verdt eit besøk. Mange andre mulegheiter finst. Blomsterengene er rike på mange slags blomster og vekster, i skogen kjem det snart sopp, og insekt kryr det av over alt.

I sommar er det også varierande ver, så det er masse mulegheiter til å fange interessante lysforhold. Snart er det konkurransetid igjen, og då kan du få bruk for dei beste sommarbilda dine.