"Smiiiil"
Foto: Marianne With Nor

er en nettside som arrangerer to fotokonkurranser i måneden, hovedsakelig portrett/mennesker, i tillegg får man også gode fototips. Siden er en norsk versjon av den amerikanske I HEART FACES. Fotokonkurransene arrangeres den 1. og den 15. i hver måned. Alle typer fotografer kan delta, fra profesjonelle til hobbyfotografer. En ekstern dommer utnevner 1. - 5. plass, der førsteplassen får premie. Du må ha en blogg eller en nettside for å være med.

Vi har flere bloggere i fotoklubben, bl.a. Marianne With Nor. I forrige runde av Øyeblikk ble det innlevert 120 bilder, og Marianne kom på fjerdeplass med et herlig bilde av sønnen Aksel. Tema for runden var Smiiiil... Vi gratulerer :)

 

 

Her kan du se alle bildene som var med i forrige runde, og her kan du se innlegget i bloggen til Marianne. Hun har også en fotoblogg, og der finner du bidraget hennes i denne runden. Tema nå er Hvit.

Tekst: Monica Vatnehol

"Ocean King"

"Flatt Hav"

"Tre båter"
Foto: Bjarne Skogvik

Noen av medlemmene i fotoklubben er som tidligere nevnt også medlemmer i Ålesund Kameraklubb, deriblant Bjarne Skogvik. I siste høstkonkurranse i ÅKK så stakk Bjarne av med samlet førsteplass, og fikk vandrepokalen til odel og eie. Den som vinner sammenlagt i alle klassene får et napp i vandrepokalen, og ved siste konkurranse fikk han 3 premierte bilder. En 2. plass, en 3. plass og en 4. plass., i tillegg til 5 antatte bilder.

Tema for konkurransen var båter. Teknisk god utførelse, mye dramatikk og poetisk valg av tema båt var noen av kommentarene Bjarne fikk for bildene sine. Litt i seneste laget kanskje, men vi gratulerer :)

Tekst: Monica Vatnehol

 

Luxembourg Cameraklubb inviterer til internasjonal fotokonkurranse, den 4. i rekka. Konkurransen er open for alle, temaet er fritt, og bilda skal leveres over internett.

Frist er 19. 02.2012.

Hver deltaker kan sende inn til 4 bilder av et hvilket som helst tema, farge så vel som sort/hvitt. Bildene skal leveres via et opplastingsformular på nettsida til klubben. Her finner du informasjon om konkurransen, reglene for å delta og formular for opplasting.

Bildefilenes størrelse må ikke overstige disse målene: Lengde og bredde inntil 1024 pixler, filstørrelse maks 600 kb. Fargerom skal være sRGB. Det koster 12 Euro å delta, som skal betales via PayPal. Studer reglene nøye før du laster opp bildene, elles risikerer du å bli utelukket.

 

Tittel: Ghosts. Foto: Elin Parr

En fargetone var tema for denne runden, og det kom inn 18 bidrag. John forteller at kvaliteten var god, og ser at mange har jobbet godt med bidragene sine. En fargetone innebar at bildet kunne være i sort/hvitt eller i farge, men da med bare en fargetone, f.eks. blått. Likevel var de fleste bidragene i sort/hvitt. Elin Parr stakk av med seieren i denne runden med bildet Ghost.

Bildet til Elin viser surfere som stiger i land på Alnes. Elin forteller at hun tenkte på at bildet skulle vise bevegelse, men tenkte så hardt på plasseringen av personene i bildet, at hun ikke fikk tid å tenke på teknikk og slike finesser. Det var dessuten litt kamp om plassen, fordi andre fotografer trengte seg foran de som allerede hadde plassert seg. Bildet ble tatt en kald og vindfull novemberdag i 2011. Elin forteller at hun liker å ta bilder som appellerer ti l noen, ikke nødvendigvis bilder som alle synes er perfekte eller strålende.

På 2. plass fulgte Kenneth Enstad med bildet Åpenbaring, og Monica Vatnehol kom på 3. plass med bildet Strength. Alle bildene i runden er å finne i bildegalleriet. Stikk gjerne innom, se på bildene, og skriv gjerne kommentarer.

Flotte fotografer i aksjon.

ActionArnold.
Foto: John Colbensen
Tekst: Monica Vatnehol

Vi våknet til en grå søndag med tunge skyer og tåke, men det var likevel elleve medlemmer som møtte opp til årets første fotoutflukt. Turen gikk til vakre Alnes.

Stranda var nesten ødelagt etter orkanen (mye stein og tare), så vi beveget oss i stedet bortover mot de flotte bergformasjonene som er på øya. Noen prøvde seg på lange eksponeringer, mens andre prøvde seg på actionfotografering av bølger...og noen var litt mer modig enn andre...;)

Det så en stund ut til at skyene skulle bryte opp litt, men det gikk fort over og i stedet ble det både vått og kaldt. Tiden gikk imidlertid fort, og om det ikke ble det helt store utbyttet fotomessig, så var det i alle fall en kjekk tur for oss som var der:)

Neste utflukt går til Bjørnøya Kystfort 12. februar...Blir vi enda flere da mon tro? ;)
Foto: Martin Madsen
Tekst: Monica Vatnehol

Vi startet det nye fotoåret med en svært eksotisk bildevisning. Martin Madsen var i høst på en to ukers tur til Sør-Afrika, en tur som helt tydelig fristet til gjentagelse. Han som vanligvis er av den stille sorten, viste bilder og fortalte ivrig og engasjert om ville dyr, flotte landskap og spennende opplevelser :)

Turen begynte i Kruger Nasjonalpark. Parken er en av de mest berømte i verden og det er mulig å oppleve både løver, leoparder, elefanter, bøfler og neshorn der. I tillegg finnes det også geparder, sjiraffer, flodhester og mange typer antiloper, samt en del andre mindre dyrearter. Flere av disse fikk vi se bilder av. Innlosjeringen var påletelt, i en leir der dyrene kunne gå fritt omkring. Martin fortalte bl.a. om elefanter som kom helt inntil verandaen... Etter noen dager der gikk turen videre til Cape Town, Robben Island og Kapp det gode håp. Litt vinsmaking ble det også tid til, bl.a. i Hermanus og Franschhoek.

Martin sier at han skal tilbake, og det er nok flere som kan tenke seg en tur til Sør-Afrika nå... :)

Etter pausen gikk John gjennom bidragene i 4. runde i klubbkonkurransa. Tema var en fargetone, og Elin Parr stakk av med seieren. Kenneth Enstad ble nr. to og Monica Vatnehol nr. tre. Bildene, resultatlista og sammenlagt etter fire runder finner du som vanlig i forumet/bildegalleriet.

Edøy gamle kirke. Foto: Odd Grande

Landsforeningen for hjerte- og lungesyke (LHL), er avdelinga for Skodje og Haram kom like før jul ut med ein flott kalender for 2012. Kven som sto bak? Odd Grande er ein engasjert og handlekraftig medlem i LHL og medlem i Skodje Fotoklubb, så han er motoren bak produktet.

Kalendaren er ei flott trykksak, med m.a. eit bilde for kvar månad. Dei fleste bilda er henta frå Grip eller kystområda her på Nordvestlandet.

Ein viktig og nyttig ting med kalendaren er også at det er merka av for LHL-aktivitetar for kvar veke gjennom heile året, slik at det er lett å hugse når det er arrangement å delta på. Ein del andre viktige datoar er også ført opp.

Kalendaren er eit flott og nyttig tiltak.

En maur i sommerregn i Fiksdal. Foto: John Colbensen

Klubben gratulerer John, som har fått et av sine flotte makrobilder publisert i 1x-boka for 2011 - Beyond. Det er en stor prestasjon å skape et bilde, som blir utvalgt til å være med i denne boka.

John er en aktiv mann på mange måter, og har ved flere anledninger fått utvalgt bilder for publisering på det kjente nettstedet 1x.com.

Det er makrobildet Summer Rain som ble valgt ut til å være med i boka. Bildet viser en skogsmaur i sommerregn. Mauren bøyer følehorna mens regnet fosser ned over den.

John forteller at han startet å skape bilder av forskjellige insekter med følelser for flere år siden. Det skal ikke bare være artsbilder, men historier om insektenes liv. Inspirasjonen til dette bildet kom en sommerkveld det begynte å duskregne. John forteller at det var fascinerende å se hvor lang tid dråpene brukte på å falle ned. I dette bildet er solen med og skaper en fin stemning.

Du kan se bildene som John har fått publisert på 1x ved å klikke her.
Du kan også se bilder som John har skapt ved å besøke johncolbensen.com

Et slag med en golfkølle, og ballen suser av gårde, nesten som en kanonkule. Den "avlange" golfballen og den uskarpe golfkølla illustrerer bevegelse. Foto: Arnold Hoddevik

Bevegelse kan vere så mangt, så her er det åpent for mange tolkninger av temaet. Du kan panorere, dvs følge et motiv som bevegeer seg, slik at bakgrunnen blir uskarp. På den måten framhever du motivet.

Du kan også bruke lang lukkertid, for å vise at motivet beveger seg. Da vil kanskje deler av motivet bli uskarpt, mens en sentral del, f.eks. et øye eller mer blir skarpt.

Du kan også ta bilder av stjernehimmelen, som viser stjernenes bane, eller du kan ta bilder av ei snøbyge, snøfokk, rennende vann, en foss, bølger, noen som springer, leker, en sykkel eller bil, eller hva som helst som beveger seg.

Bruk teknikker du har lært i klubben eller andre steder, så dukker det nok opp noen ideer, som kan bli til bra bilder. Magnar Fjørtoft snakket en del om dette på workshopen han hadde her i høst.

Du finner mer informasjon om konkurransen i forumet. Klikk her for å se i forumet

Foto: Trond Edvard Ekroll

Foto: Geir Jartveit

Foto: Edmund Melkild
Tre av bildene som ble sendt inn fra Skodje Fotoklubb

Hvert år arrangeres verdensmesterskap for fotoklubber, FIAP Club's World Cup. Tema er fritt, og hver klubb kan sende inn 20 bilder, maks fire fra hver deltaker. Seks medlemmer fra Skodje Fotoklubb deltok nå i høst, de fire beste fra Årets Fotograf 2010; Monica Vatnehol, Trond Edvard Ekroll, Edmund Melkild og Arnold Hoddevik, samt Geir Jartveit og John Colbensen. Dette er første året Skodje Fotoklubb er med og forhåpningene var deretter...

I dag fikk vi resultatene, og Skodje Fotoklubb ble ikke bare beste norske klubb, vi ble også nr. 49 av 131 klubber! Ikke verst på første forsøk, og et resultat vi har all grunn til å være stolte av ;)

De andre norske klubbene, Bekkalokket og Bodø Fotoklubb, kom på henholdsvis 83.plass og 90.plass.

Her kan du se resultatene fra verdensmesterskapet.

 

Tekst: Monica Vatnehol