Besøkende beundrer bildene. Foto: Arnold Hoddevik

Den første dagen under kunst- og handverksmessa i Eidet kulturhall er over. Mange har besøkt standen til fotoklubben, og flere bilder har blitt solgt.

Søndag er det nye muligheter. Du kan ennå sikre deg et av det flott ebildene klubben har utstillt under messa.

Tekst: Arnold Hoddevik

 

Tittel: Blue. Foto: Peter Elias Hoddevik, vår yngste medlem

Skodje fotoklubb har blitt invitert til å stille ut bilde under kunst- og handverksmessa på Vatneeidet 22.- 23. oktober 2016.

 

Klubben stiller ut 22 bilde. Desse viser ulike typer motiv, m.a. delikate landskapsbilde frå nærområdet vårt med forskjellige stemningar og varierte lysforhold til meir kunstneriske motiv. Her er noko for einkvar smak.

 

Folk frå klubben vil vere til stede under heile messa. Her kan du diskutere foto, medlemsskap i klubben, få informasjon om kva vi driv med, men ikkje minst - du kan gjere eit godt kjøp på eit eller fleire av bilda.

 

Der er mange dyktige medlemmer i fotoklubben. Det viser dei gode resultata vi har oppnådd i ulike konkurransar innan foto. Fleire har henta heim gull- sølv- og bronsemedaljar, NM-tittel og spesialprisar. Samanlagt har klubben vore blant dei aller beste i landet i norgesmesterskapa sidan oppstarten i 2010.

 

Ta turen til Eidet Kulturhall i helga. Opningstida er 11 - 17 laurdag og 12 - 17 søndag.

 

Vatne og Tennfjord musikkorps arrangerer messa, som er ein årleg tradisjon.

John der han trives aller best, ute i naturen med kameraet :)

Før sommeren ble John utnevnt til Skodje Fotoklubb sin aller første æresmedlem. Denne utmerkelsen fikk han for stor innsats og engasjement både for klubben og fotomiljøet.

 

Da John flyttet til Skodje for 7-8 år siden, hadde han selv drevet med foto i mange år, både profesjonelt og på hobbybasis. Etter noen års pause var han klar til å plukke opp igjen kameraet, og tenkte da at det hadde vært kjekt med et lite fotomiljø på Skodje. Dermed var ideen til en fotoklubb født. Han hengte opp lapper rundt omkring for å se om noen kunne være interesserte, og håpte at i alle fall noen få skulle møte... Allerede på første møtet ble det imidlertid klart at dette var noe mange kunne tenke seg å være med på. Hele 35 personer møtte denne kvelden, og 08. april 2010 ble Skodje Fotoklubb offisielt stiftet.

 

Medlemsmassen økte jevnt og trutt, og på det meste var vi over 100 medlemmer. De siste årene har vi holdt oss stabilt på rundt 80 medlemmer, og med det er vi Møre og Romsdals største fotoklubb. John hadde store ambisjoner for klubben, og vi ble også raskt en av Norges beste fotoklubber. Både enkeltmedlemmer og klubben samlet har gjort seg bemerket bl.a. i NM i foto.

 

John har et enormt kunnskapsnivå og et brennende engasjement for foto. I motsetning til mange andre fotografer, så er han ikke redd for å gi av sin kunnskap. Han er den fødte lærer, og dessuten et av de meste kreative menneskene jeg vet om, og dermed er han også en stor inspirasjonskilde for veldig mange. Uten han og ambisjonene hans hadde vi nok aldri vært der vi er i dag… Han (med flere) har lagt ned utallige timer med planlegging, opplæring, kursing osv. osv. Vi som kjenner han vet imidlertid at det også kan bli for mye… Etter seks år som klubbens leder og frontfigur, så har han derfor nå tatt en velfortjent pause, men han er heldigvis fortsatt med i styret/kulissene :)

 

Utnevnelsen vil bli behørig feiret/markert på klubbens julebord i desember :)

 

Tekst og foto: Monica Elise Vestre

Godt besøk og bra salg Besøkende beundrer bildene. Foto: Arnold Hoddevik 

Utstillinga i Jentekolonien vart godt besøkt lørdag 18. juni. Utstillinga var en del av aktivitetsdagen for barn og voksne.

Denne aktivitetsdagen er et årlig arrangement, og i år ble fotoklubben invitert til å ha utstilling i Jentekolonien i Skodje.

Været var ikke det aller beste, med kjølig nordavind, men opplett. Utendørs var det aktiviteter å delta i, og der var underholdning.

Ute kunne du kjøpe grillmat, og innendørs nyte bilder til rømmegrøt, kaker og kaffe. Salen var til tider fullsatt, og mange kommenterte bildene på utstillinga.

 

Her serveres rømmegrøt. Foto: Arnold Hoddevik

 

Underholdning. Foto: Arnold Hoddevik

NSFF-magasinet er nå ute i ny utgave, til stor glede og nytte for alle medlemmer i NSFF. Besøk, les og nyt.

 

For kort tid siden omtalte vi den nye redaktøren for magasinet, Birgit Fostervold fra Arendal Fotoklubb. Med ny redaktør fikk vi også ny utforming av magasinet, en moderne, lettbrukt og oversiktlig utgave. Jeg ser at tidligere redaktør roser den nye utgaven.

 

I magasinet finner du nyhetsstoff, presentasjoner av medlemmer, stoff til inspirasjon, tips og triks, osv. En av de mest populære artiklene i skrivende stund er om støv på bildebrikken. To rtikler om fotografering i mørke finner du også, sammen med mange flere. Les også om vår egen Kenneth nstad i magasinet.

 

NSFF Magasin er: … et utstillingsvindu for film- og fotoentusiaster tilknyttet Norsk Selskap for Fotografi.

… en inspirasjonskilde for NSFF-medlemmer og -medlemsklubber.

… en nyhetskanal for de som ønsker å holde seg oppdatert på aktiviteter som involverer medlemmene.

… en kunnskapsbank der medlemmer deler tips og triks som kan gjøre film- og fotohobbyen enda mer givende.

NSFF Magasin er IKKE: … en kilde for informasjon om og tester av det siste innen kamerautstyr og andre tekniske duppeditter. … en arena for debatt omkring driften av organisasjonen.

 

Du finner magasinet her.

Utsnitt fra Tusenårsparken. Foto: Arnold Hoddevik

Skodje Fotoklubb åpner utstilling i Jentekolonien lørdag 18. juni 2016. Utstillinga er en del av sommerfesten, og blir hengende frem mot Fjord Cadenza i starten av august.

Lørrdag den 18. juni er det klart for «Sommerfest» i Tusenårsparken ved Jentekolonien på Skodje, kl 15 - 18. Her er det masse aktiviteter for hele familien, barn og voksne.

Tre mann i sving med avanserte verktøy. Foto: Arnold Hoddevik

Nytt i år er at fotoklubben åpner utstilling samme dag. Utstillinga viser et tverrsnitt av bilder fra klubbens medlemmer, en veldig variert samling bilder. Utstillingen er den samme som klubben hadde under årets Nordic Light festival i Kristiansund. Noen av bildene ble også premiert eller fikk meget gode plasseringer i årets norgesmesterskap i foto, arrangert av Norsk Selskap for fotografi (NSFF). Et av bildene på utstillinga fikk både gullmedalje og Leif Preus pris for beste portrett blant alle innleverte. Denne prisen har også en gang tidligere gått til et medlem i Skodje Fotoklubb.

Noen av bildene på utstillinga. Foto: Arnold Hoddevik

Tirsdag kveld var en gjeng fra klubben i full sving med å henge opp bildene og gjøre klart til utstillinga. Fem mann og lederen utførte oppgavene med stor presisjon, slik at alt skal ta seg godt ut for publikum.

Utstillinga er åpen under sommerfesten, dvs. kl. 15 - 18 lørdag 18. juni. Den blir ellers tilgjengelig under arrangementer på Jentekolonien og etter avtale. Kontakt fotoklubben via www.skodjefotoklubb.no, om du ønsker å se utstillinga senere i sommer. Den som ønsker å kjøpe bilder fra utstillinga, kan ta kontakt med fotografen. En oversiktsplakat viser hvem som har tatt bildene.

Les også om resultater fra NM her

Les mer om arrangementet Sommerfest for barn og voksne her.

Ein medlem strevar med å registrere sin nye konto. Foto: Ingrid Emma Drøpping

Det er opna for eigen registrering av brukarar i bildegalleriet, og brukarar i diskusjonsforumet må no aktivere kontoen sjølve.

Vi tilrår at kvar enkelt så langt råd er brukar fornamn og første bokstav i etternamnet som brukarnamn på forum og bildegalleri. Arnold har t.d. brukanamn arnoldh

Alle betalande medlemmer kan no sjølve opprette konto. Vi vil nok kontrollere at kontingenten er betalt, og stenge kontoen til dei som ikkje betaler kontingenten.

Utklipp av nettside, som viser bildegalleriet

Bildegalleri er installert og klart til bruk.

Bildegalleriet gir medlemmane høve til å laste opp og presentere bilda på ein flott og oversiktleg måte. Almenta kan sjå kva bilde som finst, og klubbmedlemmer kan kommentere og gje karakterar til bilda.

Av sikkerheitsomsyn skal administratoren for galleriet registrere medlemmene som brukarar. Det er berre betalande medlemmer i klubben som kan vere registrert brukar av galleriet. Eigenregistrering er derfor stengt.

Utklipp av nettsida i forumet.

Diskusjonsforum er på plass på nettsida til Skodjefotoklubb.no frå torsdag 24.6. Forumet er for medlemmer som har betalt medlemskontingent.

Det er ope for å registrere seg som medlem på forumet, men det står framleis ein del innstillingar att å gjere.

I diskusjonsforumet kan medlemmer i klubben poste spørsmål og kommentarar, og finne aktuell informasjon om ulike tema som klubben og medlemmane tek opp, og som er knytt til ulike sider ved denne gjevande hobbyen.

Utklipp frå nettsida. Kvar gong sida vert lasta, viser to tilfeldig valgte bilde

Skodje fotoklubb fekk endeleg utvikla og nettside, som vart publisert 20. juni 2010. Nettsida skal presentere klubben og vere ein møtestad for medlemmane.

Nettsida er utvikla av Arnold Hoddevik, som er nestleiar i klubben i nært samarbeid med leiaren. 

Nettsida vil bli kontinuerleg utvikla, for å møte behova i klubben.