Selv om jubileumsåret vårt ikke ble helt som planlagt pga korona, så gjennomførte vi likevel klubbkonkurransene som planlagt. 

I stede for 2 runder med klubbkonkurranser med tre kategorier, endret vi til fire innleveringer i år. Tre små runder med ulike tema, samt Jubileumskonkurransen som hadde fire kategorier. 

Trondhjem Kameraklubb sto for juryeringen, og deres generelle kommentar var: 

Vi er virkelig imponert over det høye nivået.

Hvis vi skal trekke frem en negativ ting  er det med fordel kunne vært mindre harrdt etterbehandlet på noen bilder.

Spennende konkurranse å juryere.

Takk for at vi fikk lov til det.

Gratulerer til vinnerne

 

Sammenlagt vinner ble Cathrin Flate Reiten 26 poeng, med John Colbensen hakk i hæl med 25 poeng. Cathrin vant gavekort på overnatting på Storfjord Hotell, og Torill Silseth ble trukket som vinner av kolonialkassen fra Kiwi Valle. 

 

Video med alle de premierte bildene kan du se her: https://youtu.be/ssculEk9uuM 

1. plass i kategorien fritt farge - Leaving land av John Colbensen 

 

1. plass fritt monokrom - Pinned av John Colbensen 

 

1. plass tema Landskap - Dyrholay av Synnøve Tveten 

 

1. plass tema Mennesker - Confidence  av Cathrin Flate Reiten 

 

 

Peter Elias Hoddevik , er vår yngste konkurrerende fotograf. Og nå fikk han endelig beviset for at han leder NM i ungdomsklassen etter vårrunden.  NM 2020 etter første runde

Dette er ikke nytt for ham, da han har ledet etter første runde hele 2 ganger tidligere. Dette har endt med en sammenlagt andreplass og en sammenlagt tredjeplass. Vi krysser fingrene for at dette tredje forsøket på sammenlagtseier, blir en suksess. Og i tillegg, trenger klubben bildene hans for å prøve å hale i land sammenlagtseieren i Klubb-NM. 

Etter en lang pause og et hittil veldig rart jubileumsår kunne vi endelig møtes til et nesten vanlig klubbmøte igjen...med påmelding, god avstand og håndsprit. Mange satte pris på å endelig kunne møtes igjen, og vel 20 medlemmer møtte til høstinspirasjon :)

Tema for kvelden var høst, og John viste vakre høstbilder inndelt etter forskjellige tema, samtidig som han fortalte om bildene og kom med tips. Lyset, fargene, detaljene og landskapet er fantastisk på denne tiden av året, og jeg tror nok det var mange som ble inspirert til å ta med seg kameraet ut i den vakre høsten etter dette :)

Foto: John Colbensen

Rune og Egil har nettopp vært på Svalbard, og vi fikk også se bilder og høre historier fra denne turen. Svalbard fascinerer mange...nakent og øde, mest kjent for isbjørner og vakkert lys bl.a. Isbjørnen fikk de bare et lite glimt av, men bilder ble det mange av, og de har allerede bestemt seg begge to for at tilbake skal de. 

Foto: Rune Lade

Synnøve tok deretter for seg bildekritikken, denne gangen med en vri som vi har bestemt oss for å fortsette med... Bildet ble endret i redigeringsprogrammet etterhvert som medlemmene kom med forslag til endringer. På den måten fikk alle se hva små endringer faktisk kan gjøre med dynamikken i et bilde. 

Til slutt informerte Cathrin litt om konkurranser m.m. Neste møte blir med Lina Kayser...om det ikke dukker opp flere restriksjoner innen den tid... Også her blir det påmelding, så følg med :)

For 5. år på rad inviterer Skodje-, Bekkalokket- og Haugaland fotoklubb, i samarbeid med Cewe/Japan Photo til Vestkysten fotokamp. 

Vestkysten fotokamp er en circuit, med patonage - d.v.s. at du tre juryer i en og samme konkurranse, og mulighet å samle poeng til NSFF sine nasjonale plaketter. 

Vestkysten har to kategorier, fritt farge og fritt monokrom, du kan levere inntil 4 bilder i hver kategori. I tillegg til 1. - 3. plass i begge kategoriene, og fra alle tre juryene, så blir det kåret konkurransens beste gate-, natur- og portrett-foto, uavhengig av kategori. 

Innlevering via NSFF sine nettsider. 

 

Viktige datoer 

1/9 - innlevering starter 

1/10 - innlevering lukkes 

1/11 - seneste dato for offentliggjøring av resultat 

 

I forbindelse med 10 års-jubileumet har styret i år bestemt at klubben skal ha en større Jubileumskonkurranse,  fremfor to runder av klubbkonkurransen.

Jubileumskonkurransen har frist 15. september kl 23.59, og inneholder fire kategorier. Alle digitale. 

  • Fritt farge 
  • Fritt monokrom 
  • Landskap 
  • Mennesker 

Det er mulig å levere tre bilder i hver kategori, til sammen 12 bilder. 

Innlevering skjer via NSFF sine nettsider, og det er nå åpnet for innlevering. 

Åres fotograf går som før, men vil bli kåret ut fra resultatet på jubileumskonkurransen, og tre mindre klubbkonkurranser spredd ut over året. 

4. juni møttes en gjeng fra fotoklubben igjen for første gang på over tre måneder. 13 medlemmer møtte, og det ble en fin kveld i enga ved Tennfjordkleiva. Insekt, strå, blomster...det var en ivrig gjeng, og bildene ble mange. Ikke minst var det veldig kjekt å endelig kunne møtes igjen :)

Sommeravslutningen gikk også som planlagt, og til høsten håper vi å kunne møtes til ordinære møter, slik at resten av jubileumsåret kan gå som planlagt. Første møte er 27. august. God sommer :)

 

Etter lang ventetid, kom endelig de siste resultatene i dag, og vi stråler! Vi leder første runde av klubb-NM 2020, og i tillegg er det mange gode enkelt resultater! 


Peter Elias Hoddevik leder sammenlagt i ungdomssklassen, og Ingebjørg Sporstøl fikk Jan Baashus-Jessen-plakett for det mest kreative bildet. 

 

1. plass i ungdomsklassen: "Hang on" av Peter Elias Hoddevik 

 

En oversikt over pallplasseringer og hederlig omtale kommer under, i tillegg til disse var det også mange antatte bilder. For full oversikt kan man se mer på NSFF sine nettsider.

 

John Colbensen: 

Hederlig omtale i kategorien Digital monokrom med bildet " Persephone" 

 

Peter Elias Hoddevik: 

1. plass i kategorien ungdom for bildet "Hang on" 

3. plass i kategorien ungdom for bildet "Kyrgyz"  

 

Geir Jartveit: 

Hederlig omtale i kategorien Papir Storformat med bildet "PUZZLE" 

Hederlig omtale i kategorien Papir småformat med bildet "PHENOMENAL"

 

Cathrin Flate Reiten:

3. plass i kategorien Digital farge med bildet " Dreams"  

3. plass i kategorien Papir småformat med bildet "Silent tune" 

Hederlig omtale i kategorien Digital monokrom med bildet "Lush" 

Hederlig omtale i kategorien Papir småformat med bildet "Draumalandi II" 

 

Sverre Olav Sebjørnsen 

2. plass i kategorien Papir småformat med bildet "Run" 

2. plass i kategorien Papir kolleksjon med serien "FEEL" 

 

Ingebjørg Sporstøl:

1. plass i kategorien kreativ med bildet "Let the dream go..." 

 

Monica Elise Vestre:

2. plass i kategorien Papir Storformat med bildet "Holly"  

 

 

Foto: Ingebjørg Sporstøl

 

Monica har vært en bauta i Skodje Fotoklubb. Det kunne ikke passe bedre at et enstemmig styre gikk inn for å gi henne Æresmedlemskap i klubben i selve jubiluemsåret. Hun kom inn i klubben i startåret vår, høsten 2010, og allerede i januar 2011 gikk hun inn i styret. I 9,5 år har hun innehatt nesten alle verv et styre kan ha: Styremedlem, leder, sekretær og vara. I jubileumsåret har hun to verv, nemlig sekretær og kasserer. I tillegg til dette har hun hatt roller som webredaktør/skribent på websiden vår. Hun har også vært involvert i de aller fleste arrangement/workshoper i klubbregi. Hun har dessuten vært konkurranseansvarlig, og ikke minst utfluktsansvarlig, og vel så viktige roller er det å koke kaffe og lage til/rydde etter klubbmøter, workshoper/julebord osv.

Monica trives egentlig best i kulissene og har ikke vært så veldig synlig i disse årene, bortsett fra når hun måtte være synlig i form av sine verv. Jeg regner med alle dere som leser dette, skjønner at hun har vært/er uunnværlig når klubbens historie skal skrives. Hun har vært gull verdt i alle disse årene og sitter nå som styremedlem frem til 2022.

På vegne av styret og alle medlemmer i Skodje Fotoklubb...Tusen takk for formidabel innsats, Monica. Du er en av grunnene til at Skodje Fotoklubb er der vi er i dag.

John Colbensen

Leder Skodje Fotoklubb

Torsdag 4.juni planlegger vi en fotoutflukt til en flott nærfoto/makro-eng i Tennfjorden. Området heter Kleiva. Her har du også et falleferdig "spøkelseshus" rett ved, som kan være interessant for noen å utforske. Rett ovenfor engen, er der en skogssti for de som vil ha den type bilder. Her er ikke all verden med parkeringsplass rett ved engen, men på kartet under, kan du se hvor du kan parkere evt.

Engen vil ha masse vekster og dermed masse insekter av forskjellige slag. Flott fotoområde. Her kommer noen bilder fra området :

 

I forbindelse med klubbens 10års-jubileum har vi lagt om klubbkonkurrasen dette året. Vi kjører tre runder med småkonkurranser, 1 tema og maks to bilder pr autor, og en Jubileumskonkurranse der  vi utvider med 4 tema. 

Første runden i klubbkonkurransen hadde tema vær, og frist for innlevering var 15. april. Tønsberg Kameraklubb juryerte, og i koronatiden var vi imponert over hvor fort de fikk gjort jobben. Uka etter var resultatene klar, og de ble presentert for medlemmene på Zoom-møte siste torsdag i april da vi egentlig skulle ha vært samlet på klubbmøte på Jentekolonien. 

 

I første runde var det 22 medlemmer som leverte bilder, og totalt 43 bilder ble levert inn. 

1. plass HELP COMING - Geir Jartveit - Juryens kommentar: Beste værhistorie. Fin komposisjon og bruk av hvite flater. 

 

2. plass Nå kommer jeg og tar deg - Odd Helge Rabbevåg 
Juryens kommentarer: Den perfekte bølge! 

 

Delt 3. plass Purple Like The Summer Rain - Ole Bjørn Steinsvik 

Juryens kommentar: Originalt og stemningsfullt 

 

Delt 3. plass Ut på tur - Ingebjørg Sporstøl 

Juryens kommentar: Fin bruk av kamerabevegelse som understreker vinden. Fin kontrast med gul regnjakke. 

 

Poengfordeling etter første runde