Gjøvik fotoklubb inviterer til fotofestival i august, 25. - 28. 08. Klubben har sett i hop eit spennande program, med kjende og flinke folk til foredrag og workshop, f.eks. Bjørn Opsahl, Jens E Haugen, Kai Jensen, og det er høve til å vere med på fotomaraton

Sjå etter meir opplysningar på nsff.no og gjovikfotoklubb.no.

Skjermklipp av den nye nettsida

Skodje fotoklubb arbeider med ny nettside, jf ein liten notis av John på Facebook.

Den nye nettsida vil vere heilnorsk med nyheitsformidling, klubbstoff, bildegalleri og forum for medlemmane. For å pirre nyskjerrigheita di, viser vi her bilde av framsida.

No om dagen foregår overføring av stoff frå den gamle til den nye. Når det er noko nytt, kjem vi til å komme med meir informasjon. Gle dykk til ei moderne og lettbrukt side.

Tekst og foto: Monica Vatnehol

Siste utflukta før sommarferien gjekk til området rundt Plassebakken barnehage. Vi var berre 5 stk., men vi fekk eit par timar med fint lys og mange spanande motiv. Det er ein utruleg fascinerande verden ein oppdagar når ein kryp litt i graset ;)

Foto: John Colbensen

Dette var siste møtet før sommarferien, og Arnold orienterte makrobilde, fotografering, litt forskjellig utstyr og tips om korleis og når det er fint å ta makrobilde.

Mange forskjellige tips kom fram, og det vart vist bilde med eksempel på fleire av tipsa.

 

 

For få veker sidan fekk fotoklubben forespørsel om å stille ut bilder på Gamleskulen på Flem. Ei fin anledning til å profilere klubben, så vi bestemte oss for å prøve. Fristen var kort, og responsen frå medlemmane var ikkje stor, men i pinsehelga var i alle fall ni av klubbens medlemmar representert på utstillinga. Ikkje ofte ein har eit heilt lokale til disposisjon, men det fekk vi her ute. 38 bilder hang på veggane i det sjarmerande gamle bygget, og seks av dei vart solgt:)

 

Tekst og foto: Monica Vatnehol

Foto: Trond Edvard Ekroll

30. mai var det gjennomgang av 9. og siste runde i klubbkonkurransa vår. Tema var fritt, og det kom inn 20 bidrag med stor variasjon. Trond Edvard Ekroll vann, Monica Vatnehol kom på andreplass og Oddbjørn Døving kom på tredjeplass.

Alle bidraga kan du sjå i bildegalleriet, og kven som vart Årets Fotograf i Skodje Fotoklubb 2010 kan du sjå her.

Vinnerbilde tema Arkitektur Foto: Monica Elise Vatnehol

Vinnerbilde tema Serie Foto: Trond Edvard Ekroll

 

Vinnerbilde tema Vinter Foto: Edmund Melkild

 

9 runder med forskjellige temaer er unnagjort og vi har kåret Skodje Fotoklubbs første "Årets Fotograf". Monica Elise Vatnehol stakk av med seieren i totalregnskapet, bare to poeng foran Trond Edvard Ekroll som da endte på 2. plass. Edmund Melkild tok siste pallplass.

Vi har hatt nærmere 30 stykker med i konkurransen gjennom rundene. Noen har vært med på alle, mens noen har gitt seg med et par-tre runders deltakelse. Det som har vært så fascinerende er å følge med på kvaliteten på bildene etter hvert som rundene har gått. Det har vært en markant forbedring, særlig hos de som har vært med på omtrent alle temaene. Dette bare understreker poenget med klubbkonkurransen, nemlig å bli en bedre fotograf. Det handler jo selvsagt litt om heder og ære...og premier, men aller mest om å forbedre seg fotografisk. Konkurranseinstinktet har blitt vekket hos flere som ikke trodde de hadde det, og snart begynner vel flere av dere å konkurrere utenom klubben også. Dette vil igjen føre til mer erfaring og mest sannsynlig at du forbedrer deg som fotograf. Intet hadde gledet meg mer.

 

Juryen i år har vært litt på forsøksstadiet, men til neste års konkurranse så vil dette endre seg. Vi vil prøve mest mulig å bruke andre klubber i NSFF systemet som jury. Dette vil gi et bredere gunnlag for å kåre Årets Fotograf 2011. Jeg håper at så mange som mulig ser verdien i å være med til høsten igjen, for da braker det løs med 1.runde i konkurransen.

Du kan bare bli en bedre fotograf ved å delta...;)

Jeg gratulerer alle med super fremgang, og ikke minst de tre i toppen...på tide å prøve seg på andre konkurranser også? :)

Mvh

John Colbensen

Leder

 

Ein ivrig gjeng i Sandvika.

Samarbeid er smart på utflukt

Enkelte er modigare enn andre... Luftig fotografering på Haramsfjellet.

Tekst og foto: Monica Vatnehol

21.-22. mai var det endeleg klart for årets høgdepunkt i Skodje Fotoklubb, ein todagars tur til Haramsøy og Longva. Vi var 15 forventningsfulle medlemmar som møtte opp på fergekaia på Skjelten for å ta 10.30 ferga til Haramsøy laurdagen. På ferga møtte vi ein journalist frå Haramsnytt, noko som resulterte i eit fint lite stykke om fotoklubben i fredagsavisa denne veka.

Etter innlosjering i hyttene ved Gunnabuda, gjekk turen til Ulla fyr. Eit flott område med mange og varierte motiv, frisk vind og dramatisk himmel. Timane gjekk fort og bilda vart mange.

 

Deretter var det Sandvika som stod for tur. Her vart det både landskap og makro...ei nydeleg sandstrand omkransa av markar fulle av blomar og hårete åmer. Det var mange som kraup i graset etter kvart...

Etter å ha vore ute i mange timar, var det godt å kome tilbake til hyttene. Det var klart for bacalao og sosialt i publokala inne på Gunnabuda. Dei beste bilda frå kvar enkelt vart vist på lerret og kommentert, før det vart trekt ut tre tilfeldige vinnarar av kvar si flotte fotobok, Eksotiske Norge av Johnny Haglund. Tre spreke damer, Linda Håhjem, Marianne With Nor og Mary Ødegaard vart dei heldige vinnarane. Etter middagen fortsatte praten og latteren i hyttene til langt på natt...

Søndag var det pakking, og så tid for meir foto. Denne dagen var vi meir spredd, men enkelte av oss køyrde over Haramsfjellet og ned til rullesteinstranda på Haram. Ein spanande og flott tur, og tida gjekk fort denne dagen også...:)

 

Alt i alt var det ei strålande helg. Det vart mange bilder, vi lærte av kvarandre, fekk flotte naturopplevingar, og ikkje minst så vart vi bedre kjent med kvarandre. Til hausten blir det ny tur, og vi er nok fleire som gledar oss allereie :)

John si første forside i VG.

På rett stad til rett tid...

 

 

John har ein allsidig bakgrunn, og jobba bl.a. for VG i ca. 3 år. På klubbmøtet 16. mai fekk vi høyre litt om kvardagen til ein pressefotograf.

Ein pressefotograf skal dekke nyheiter og hendingar. Han skal kunne fortelle ei historie eller formidle ein beskjed, og han har ofte spesialisert seg på områder, f.eks. sport.

 

 

Pressefoto er eit svært konkurranseprega marked, så for å hevde seg er det viktig å ha ein god kombinasjon av intuisjon, kreativitet og tekniske kunnskapar. Ein må bl.a. takle administrative oppgåver, halde seg oppdatert på alt som skjer innanfor sitt område, skaffe seg kontakter, halde seg med utstyr og forsikre seg om at alle bilder er rette, katalogisert og klar til å møte deadline. Samarbeidet med journalist og bildedesk er tett, og det er korte fristar. Ein må vere klar for nye oppdrag heile tida, hvis ikkje kan det bli lenge til neste gong...

 

 

Har du lyst til å bli pressefotograf, så strekk deg mot stjernene, så når du i alle fall tretoppane... Du må ha ein god porsjon viljestyrke, vere dedikert og forberedt på at det tek tid. Det er ikkje lett å tjene pengar med ein gong, men unngå gratisarbeid og les deg opp på journalistisk tankegong. Tenk over kven du vil jobbe for, lag så ein portefølje med bilder og be om møte med redaktør for å vise dei fram. Om du får ein fast frilansavtale, så kan du registrere deg på www.frilans.no.

John heldt eit interessant og engasjert foredrag denne gongen også, med bilder både frå eigne oppdrag og andre pressefotografar. Pressefotograf er nok eit veldig spanande yrke, men også veldig stressande...

Einar på krakken. Foto: Trond Edvard Ekroll

Rekreasjon. Foto: Monica Elise Vatnehol

 

Bølga. Foto: Arnold Hoddevik

I disse dager dumper en utgave av årboken fra 2010 ned i postkassen til alle medlemmer. Om du ikke får den, kan det være at du ikke har registrert adressen din på NSFF sine sider (selv om jeg flere ganger påpekte nødvendigheten av dette i infomail).

Husker dere at jeg for en stund siden oppmuntret dere til å sende inn bilde til NSFF sin årbok? Fire av medlemmene sendte inn bilder. Jeg hadde selvsagt håpet på flere, men det skulle vise seg å være mer enn nok. I årboken for 2010 er hele tre av Skodje Fotoklubbs medlemmer representert med ett bilde hver! En super måte å markere seg på. Vi må gratulere Trond Edvard Ekroll, Monica Elise Vatnehol og Arnold Hoddevik med hvert sitt bilde i boken.

 

 

Det kom inn nærmere 600 bilder, og av disse ble 111 plukket ut. Vi bør være stolte av disse tre, og til neste år vil vel kanskje flere sende inn? I alle fall har vi gjort oss bemerket nasjonalt, og fortsettelsen skal bli skikkelig moro.

Ekstra kjekt var det for Trond, Monica og Arnold å få se bildet sitt utstilt i Kristiansund under Nordic Light festivalen...i glass og ramme :) Bildene blir også å se i Ålesund under Nasjonalt Fototreff 2.-5. juni.

 

Flotte fotografier fra alle 3, og vi gratulerer.

Tekst: John Colbensen